szerda 19 jún. 2019
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Myspace Share to Delicious Share to Google 
AKCIÓS AIRSOFT JÁTÉK 8 FŐTŐL: 7.000,- Ft / fő

AKCIÓS AIRSOFT JÁTÉK 8 FŐTŐL: 7.000,- Ft / fő

Az ár tartalmaz: 2000 db lövedéket, airsoft fegyvert, védőmaszkot, a ruha bérlés további 1000,- Ft! Az akció érvényes 2016. június 1-ig!...

AIRSOFT CSAPATÉPÍTŐ

AIRSOFT CSAPATÉPÍTŐ

Szervezz baráti társaságból csapatot és jelentkezzetek be játszani hozzánk!...

VASÁRNAPI NYÍLTNAPOK

VASÁRNAPI NYÍLTNAPOK

Minden vasárnap szeretettel várjuk az airsoftos játékosokat! Kérjük jelentkezzetek be telefonon, ha felszerelés igényetek van!...

Nyomtatás

Pisztoly tippek

Írta: Rigor. Kategória: Cikkek

Prológus:

Az alábbi cikk egy teljesen laikus (még katona sem voltam)  - műkdedvelő airsoftos tapasztalatain alapulnak, ezért a leírtak szigorú fenntartással kezelendők.

Annyit érdemes tudni rólam hogy nagyon rosszul célzok, nem túl jól látok, gyakran besülnek a fegyvereim, elszórom a cuccaimat,(aztán átesek rajtuk) és hajlamos vagyok hebrencs mód játszani főleg ha jó passzban vagyok (és utólag okoskodni). Ezeket a nehezen javítható rossz tulajdonságokat próbáltam néhány tippel, ötlettel ellensúlyozni. Ha nem is mindig működnek, legalább élvezetesebbé teszik a játékot.

- Dvorák Bence - ( Rigor/Magussc  illetve  a Biciklis Kamikaze /Extreme Military szerda esti CQB)

Miért és mire jó egy airsoft pisztoly?

Sokan pusztán másodlagos fegyverként tekintenek a pisztolyra, arra az esetre ha a fő fegyverük (AEG) valamilyen okból tüzelésképtelenné válna (vagy nincs idő újratölteni). Pedig - kiváltképpen épületben/kisebb távolságok esetén főleg ha csak egyes lövés engedélyezett - - egy átlagos AEG-gel szemben jócskán megnőnek az esélyeink ha GBB pisztolyra váltunk.

A pisztoly sokkal könnyebb és sokkal gyorsabban lehet vele mozogni, irányt, célt és felbukkanási pozíciót váltani mint egy AEG-gel.

Kisebb célpontot tudunk mutatni az ellenfél felé. Ideális esetben a fedezék mögül a pisztoly csöve + mögötte egy fél szemgolyó és a hozzá tartozó fejrész látszik.

Vegyünk példának egy egyszerű szituációt amikor pár méterre két hasonló adottságú fedezék mögött egy AEG-es kerül szembe egy GBB pisztollyal.

Gyakran épp csak megpillantja az ember a kibukkanó pisztolyost, mire meghúzná a ravaszt, az már vissza is bújt a fedezékébe (és persze lőtt ránk).Ezzel szemben egy méretesebb AEG-gel sok helyzetben egy picit lassabban lehet feljönni, és visszabújnia fedezék mögé, ráadásul célpontnak is nagyobb.

Amikor meghúzzuk egy AEG ravaszát, a motor felpörög, felhúzza a rugót, ami előrelöki a dugattyút, ami kinyomja a levegőt, és vele együtt a BB-t. Amikor meghúzzuk a pisztoly ravaszát, már nyomja is ki a gázt a BB-vel.

Még magas ROF-al rendelkező CQB-re tuningolt (gyengébb rugó, 11v LIPO aksi, nagy sebességű fogaskerekek és motor) AEG is lassab - mondjuk egy tized még vagy kevesebb -  másodperccel lassabb mint egy GBB pisztoly.

Ezek az időbeli eltérések külön külön nagyon kevésnek tűnnek, viszont összeadódvaa gyakorlatban komoly fölénnyé híznak. Számos szűkös szituációban hasonló képességű játékosok esetén az AEG-esnek nem lesz esélye. Körülbelül úgy, ahogy az átlag cqb-re szánt (azaz 260 fps körüli GBB) pisztolynak 25 méteren felül egy AEG-gel szemben.

Az épületharc során a pisztoly sokkal kevésbé akadályoz a mozgásban.

Egy AEG-et elég reménytelen fél kézzel, vagy kúszás, mászás közben  a feltételezett ellenfél irányában tüzelésre készen célra tartani. Ha ki kell nyitni egy ajtót, be kell nézni egy ablakon, átkúszni egy szellőzőn, vagy egyéb résen, vagy felkapaszkodni valahova, a pisztoly kényelmesen kezelhető és végig pontosan célra tartható.

CQB-ben a pisztoly ellenfele inkább az egyszerre több golyót terítő shotgun.

A reakcióidő egy springes, vagy gázos shotgun esetében azonos a pisztolyéhoz, viszont  a szórás miatt kevésbé pontos célzás mellett is nagyobb a találat esélye. Ráadásul a népszerű Double Eagle springes puskák gyakran olyan könnyűek, mint egy pisztoly. A puskákkal szemben viszont a pisztollyal gyors egymás utánban is adhatunk le lövéseket, így módunkban áll "szeleteléssel" (cutting the pie) kifüstölni az ellenfelet. Két pisztolyt használva pedig kifejezetten előnyben leszünk még a puskával szemben is.

Makedón pisztolyhasználat, avagy Dual Wield/AKIMBO mód.

Sokan megmosolyogják ha valaki két pisztollyal indul játszani - mondván hollywoodi marhaság -, pedig a kettős pisztolyhasználatnak jóval korábbi gyökerei és valódi előnyei is vannak.

A régi vadnyugati időkben még a pisztolyok nem mindig voltak olyan pontosak és megbízhatóak, alacsony tárkapacitás mellett lassan lehetett csak újratölteni, és a tűzgyorsaság (főleg single action revolvereknél) sem volt túl elsöprő erejű. Ilyen körülmények között igazán magyarázatra sem szorul miért volt érdemes a két pisztolyt használni. Persze ez nem mindig jelentette azt, hogy mindkét fegyverből egyszerre tüzeltek - hanem  a "New York reload" néven elterjedt gyakorlat szerint újratöltés helyett egyszerűen gyorsan fegyvert váltottak.

Az orosz különleges erőknél kifejlesztett makedóniai metódus például arra szolgált hogy két pisztoly egyidejű használatával a pontos találat helyett, egyszerűen megdupláva a tűzgyorsaságot és tűzerőt az ellenfelet visszahúzódásra kényszerítsék.Az 50-es, 60-as években megjelenő géppisztolyok megjelenése elavulttá tette a módszert.

Két embernyi összehangolt tűzerő egy embernyi célponttól.

A két pisztoly használata  airsoftban még hatékonyabb, mint a valóságban, mivel a gyengébb visszarúgás miatt pontosabbak maradhatunk. Tíz méteren belül gyakorlatilag lehengerlő a hatás: egyszerre több BB nagyobb felületet lefedve olyan tűzgyorsasággal repül, mintha sorozatot lőnénk (épületben 1-es lövés szabály).

Két pisztollyal nagyon jól lehet több irányt is biztosítani, és fordítva: egy olyan helyiség amit biztonságosan minimum két ember tud megtisztítani összehangolt munkával -  egyedül is bevehetővé válik.

A GBB-k esetében előfordulő esetleges fegyver besülések, kieresztő gázszelep, stb. miatt is hasznos tud lenni, ha két pisztoly van nálunk. Nincs is annál szebb, amikor meglepnénk a szépen becserkészett ellenfelet, de találat helyett csak felhívjuk magunkra a figyelmet egy csettegő besülő pisztollyal.

 

folyt köv.. (célzási technikák.)


Játékok:

2017. December 10. - Vasárnap

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.hu

VASÁRNAPI AIRSOFT
09:00: Gyülekező
09:45: Kronózás
10:00: Kezdés

2017. December 17. - Vasárnap

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.hu

VASÁRNAPI AIRSOFT
09:00: Gyülekező
09:45: Kronózás
10:00: Kezdés

2017. December 24. - Vasárnap

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.hu

Zárva

2017. December 28. - Csütörtök

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.huCSÜTÖRTÖKII AIRSOFT

09:00: Gyülekező
09:45: Kronózás
10:00: Kezdés

2017. December 31. - Vasárnap

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.hu

Zárva

2018. Január 07. - Vasárnap

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.huVASÁRNAPI AIRSOFT
09:00: Gyülekező
09:45: Kronózás
10:00: Kezdés

ELITECOMMANDO

Elitcommando a prémium kategóriás csapatépítő tréning! - airsofthungary.hu

 

NAGYJÁTÉK - SCENARIO

Nagyjáték - Scenario - airsofthungary.hu

OSZTÁLYKIRÁNDULÁS

Osztálykirándulás - airsofthungary.hu

CSAPATÉPÍTŐ TRÉNING

Csapatépítő tréning - airsofthungary.hu

VASÁRNAPI NYÍLTNAPOK

Vasárnapi airsoft nyíltnap

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Barátságos mérkőzés - airsofthungary.hu