szerda 19 jún. 2019
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default style
 • blue style
 • green style
 • red style
 • orange style
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Myspace Share to Delicious Share to Google 
AKCIÓS AIRSOFT JÁTÉK 8 FŐTŐL: 7.000,- Ft / fő

AKCIÓS AIRSOFT JÁTÉK 8 FŐTŐL: 7.000,- Ft / fő

Az ár tartalmaz: 2000 db lövedéket, airsoft fegyvert, védőmaszkot, a ruha bérlés további 1000,- Ft! Az akció érvényes 2016. június 1-ig!...

AIRSOFT CSAPATÉPÍTŐ

AIRSOFT CSAPATÉPÍTŐ

Szervezz baráti társaságból csapatot és jelentkezzetek be játszani hozzánk!...

VASÁRNAPI NYÍLTNAPOK

VASÁRNAPI NYÍLTNAPOK

Minden vasárnap szeretettel várjuk az airsoftos játékosokat! Kérjük jelentkezzetek be telefonon, ha felszerelés igényetek van!...

Nyomtatás

Airsoft lövedékek

Írta: Starosta József Mihály. Kategória: Cikkek

Az airsoft fegyverek lövedéke egy közel 6 mm átmérőjű könnyű műanyag (vagy biológiailag lebomló) golyó.

 

Legelterjedtebb magyar nevei: BB, golyó, bogyó, skuló, lövedék, lőszer. Ez utóbbi használata az airsoftban nem szerencsés, mivel a BB csak lövedékből áll, illetve ami fontosabb hogy lőfegyver terminológiában használatos általában lőporral, csappantyúval és lövedékkel, hüvelybe szerelt eszközt vagyis "éles" lőszert értünk alatta, ami a hazai jogszabályok szerint nem szabadon tartható, így teljességgel más kategória.

A BB-k tulajdonságait két fő jellemző határozza meg: A BB minősége. Ezt nagyon sok egyéb jellemző határozza meg de a lényeg, hogy a BB-nek minél gömbölyűbbnek, minél simábbnak, tömegében azonosnak és sorja mentesnek kell lennie. Ezek elég nehezen ellenőrizhető dolgok, a legjobb a lőteszt. Ha átlagos használati távolságra megfelelő lőképet lehet folyamatosan az adott lövedéktípussal lőni és az számodra megfelelő, akkor az adott fajta jónak mondható.

A BB tömege: Az airsoftos BB-k különböző tömegűek lehetnek 0,12 grammtól tipikusan 0,43 grammig:

 • 0,12 grammos BB általában sokkal színesebb és főleg a kategória legkisebb energiájú illetve a mára lassan kihaló ún. nem hop-up-os fegyvereibe használják a nagyobb lőtáv miatt. Viszont ezen lövedékre a szél illetve az esetleges tereptárgy (levél, faág) van a legnagyobb hatással. Mára elmondható, hogy airsoft játékban kevésbé használt, viszont kis kategóriájú fegyverekben (0,5 J alatt), illetve például airsoft gránátvetőbe, aknákba kiválóan használható.
 • 0,20 grammos BB az airsoftos fegyverek fő lövedéke. Minden alap energiájú fegyverhez (0,7-1,2 J) ezt ajánlják. Mivel ebből gyártják a legtöbbet így a BB-k között tömegre vetítve ez a legolcsóbb. Kezdőknek mindenképp ez ajánlott.
 • 0,23 grammos BB az airsoftos fegyverek köztes lövedéke. Átmenetet képez a két legtöbbet használt lövedék a 0,20 és a 0,25 grammos között. Itt megpróbálták ötvözni a nagyobb tömeg adta biztonságosabb röppályát a kisebb tömeg adta nagyobb lőtávot. Esetleg érdemes kipróbálni, de a felhasználás szintjéből látszik, hogy nem lett "csodaszer".
 • 0,25 grammos BB az airsoftos fegyverek másik fő lövedéke. Minden nagyobb energiájú AEG fegyverhez ezt ajánlják. Itt kisebb lőtáv viszont szebb röppálya és ehhez kapcsolódó jobb lőkép érhető el vele. Bokros, erdős részen az átlövő képessége is nagyobb a 0,20-asnál. A nagyobb tömeg miatt, nagyobb az áthatolás esélye. Ez főleg ott előnyös ahol már 0,20 grammossal nem tudunk átlőni, de a nagyobb tömegűek közül 1-1 BB áthatol és esetlegesen talál is.
 • 0,28 grammos BB nagyobb lőtávú ún. mesterlövész kategóriájú fegyverek belépő tömegű lövedéke. Relatív drágaságuk miatt általában AEG fegyverekben nem használják. Itt a szebb lőkép már nem ellenzi tömeg okozta lőtáv csökkenést. Mondjuk komolyabb szél esetén kevésbé kell "kanyarba" lőni vele.
 • 0,29 - 0,43 grammos BB már csak a mesterlövész kategóriájú fegyverek által használatos. Általában áruk jóval magasabb a 0,2-0,25 grammos kategóriákhoz képest. Ilyenből gyártanak nagyon jó minőségű precíziós lövedéket is melynek darab ára 8-12 Ft is lehet.

Minőségi, illetve ajánlható gyártmányok amelyek itthon is beszerezhetők a teljesség igénye nélkül: Blaster, Guarder, ICS, Marui, Marushin, G&G

Kaphatunk még fekete, zöld színű BB-t melyet sötét háttér előtt nem lehet észrevenni igaz célozni is nehezebb vele mivel, a röppályáját nem lehet szabad szemmel követni. Van továbbá ún. BIO lövedék is amely a környezeti behatásoktól lebomlik. Ebből a fajtából most jönnek ki az első ténylegesen lebomló és elérhető árú típusok. Említésre méltó még a világítós BB, amelyet vagy a tárajaknál vagy a csőtorkolatnál kell erős fénnyel megvilágítani és így sötétben fluoreszkáló BB-t mint világító lövedéket használhatjuk. Ehhez megvilágítós tárat vagy csőtorkolatra szerelhető vakus elven működő toldatot kell használnunk. Illetve játék előtt egy-két órát egy 40 wattos izzó, vagy nap hatásának kitéve is tökéletesen "működik".

Forrás: Wikipedia

Játékok:

2017. December 10. - Vasárnap

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.hu

VASÁRNAPI AIRSOFT
09:00: Gyülekező
09:45: Kronózás
10:00: Kezdés

2017. December 17. - Vasárnap

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.hu

VASÁRNAPI AIRSOFT
09:00: Gyülekező
09:45: Kronózás
10:00: Kezdés

2017. December 24. - Vasárnap

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.hu

Zárva

2017. December 28. - Csütörtök

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.huCSÜTÖRTÖKII AIRSOFT

09:00: Gyülekező
09:45: Kronózás
10:00: Kezdés

2017. December 31. - Vasárnap

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.hu

Zárva

2018. Január 07. - Vasárnap

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.huVASÁRNAPI AIRSOFT
09:00: Gyülekező
09:45: Kronózás
10:00: Kezdés

ELITECOMMANDO

Elitcommando a prémium kategóriás csapatépítő tréning! - airsofthungary.hu

 

NAGYJÁTÉK - SCENARIO

Nagyjáték - Scenario - airsofthungary.hu

OSZTÁLYKIRÁNDULÁS

Osztálykirándulás - airsofthungary.hu

CSAPATÉPÍTŐ TRÉNING

Csapatépítő tréning - airsofthungary.hu

VASÁRNAPI NYÍLTNAPOK

Vasárnapi airsoft nyíltnap

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Barátságos mérkőzés - airsofthungary.hu