szerda 19 jún. 2019
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Myspace Share to Delicious Share to Google 
AKCIÓS AIRSOFT JÁTÉK 8 FŐTŐL: 7.000,- Ft / fő

AKCIÓS AIRSOFT JÁTÉK 8 FŐTŐL: 7.000,- Ft / fő

Az ár tartalmaz: 2000 db lövedéket, airsoft fegyvert, védőmaszkot, a ruha bérlés további 1000,- Ft! Az akció érvényes 2016. június 1-ig!...

AIRSOFT CSAPATÉPÍTŐ

AIRSOFT CSAPATÉPÍTŐ

Szervezz baráti társaságból csapatot és jelentkezzetek be játszani hozzánk!...

VASÁRNAPI NYÍLTNAPOK

VASÁRNAPI NYÍLTNAPOK

Minden vasárnap szeretettel várjuk az airsoftos játékosokat! Kérjük jelentkezzetek be telefonon, ha felszerelés igényetek van!...

Nyomtatás

Rugós tárak AEG-hez

Írta: Royonik. Kategória: Cikkek

Ha megkérdezek egy airsoftot kedvelőt, miért ezt a fajta lövöldözést választották a paintball helyett, sok eseteben a válasz: realisztikusabb fegyverek miatt...

A realisztikussághoz szerintem legalábbis hozzá tartozik a tárcsere.

Az éles öntöltő fegyverek általában 10, 20, 30 lőszeres tárakkal működnek, míg az airsoftban szinte minden gyártmányhoz alapból high-cap tárat (kb. 300 BB) adnak az újonnan vásárolt fegyverekhez.

Ezek a tárak nem minden szempontból felelnek meg a kívánalmaknak, ugyanis zajosak (futás, de még kúszás közben is csörög/zörög.) egy óramű szerű szerkezet húzza fel a BB-ket,  ami, amellett, hogy hajlamos a meghibásodásra, ráadásul vicces látvány, a tekergetése, nem beszélve arról, hogy könnyen koszolódik a belseje.

Ezen tárak helyett javaslom nektek a "rugós tárak" használatát.

Mid cap:

Ha most szoknál le a high-capről, ezzel próbálkozz először. :)

Erre mondják, hogy "szabadtérre, és épületre is elég", ez azért nem ilyen egyszerű, de erről majd később... ;)

Kb. 120-130 BB-t tudsz betárazni. (kb. 4x annyit, mint egy éles fegyver tárba)

Fém, vagy műanyag testű gyártmányok között válogathatsz.

A BB-k 2 sorban ülnek, ezért néha, bizonyos típusoknál, gyártmányoknál (pl. King arms) gyakori, hogy a végén, összeakadnak a tárban. Ez néha egyszerűen elhárítható (filmekben látott módszer, tár kivesz, sisakhoz/tenyérhez csapkod, majd visszarak.) de több értelme van minőségibb tárakat vásárolni. (MAG, Star bár műanyag testű tárak, rendkívül jó minőségű anyagból készülnek, és hibátlanul adagolnak.)

5-10 db-os economy pack-ok olcsóbban jönnek, ki, mint 1-2 db, (elsősorban külhonból rendelve.) és mindenképp jól jön 4-5 db tár ebből.

Aki fém testű tárakra utazik annak mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, ugyanis szinte csak a nevesebb gyártmányok között vannak olyan mid-capek, amelyekben meg lehet bízni. (G&P, Classic Army)

Low cap:

Aki már többet tapasztalt játékos, az már bizony nem szokott locsolgatni, inkább biztosra megy. vagy rövid sorozatot vagy 1-es lövést használ. Nekik a low cap tár bőven megfelel "szabadtérre, és épületbe"  ;)

Általában 60-70 BB közötti kapacitással bírnak (kb. 2x annyi, mint az éles fegyver tárban.)

A BB-k egy sorban helyezkednek el, így esélytelen az összeakadásuk.

Ezek a tárak egyszerű felépítésükből adódóan hiba nélkül üzemelnek. (bár az olcsó kategóriás verziót ebből sem ajánlom, elsősorban a rugó ereje és a műanyag minősége miatt.)

Szintén műanyag, vagy fém testű gyártmányok állnak a felhasználó rendelkezésére. Kiváló gyártmányokat készít a Tokio Marui, Classic Army. A King Arms, tárakról személyes tapasztalatom nincs, de látatlanban is jobban megbízom a Low capjeikben, mint a mid-ekben.

Csak erről van hosszú távú tapasztalatom. Több, mint. 3 éve használok low-cap tárakat, semmi más tárra sem cserélném le. ( a mid túl sok, a real túl kevés ;) )

Real cap:

Ha valaki igazán fanatikus, messzemenőkig megbízik a fegyverében, és tisztában van a saját lő képességével is, nos rájuk vár az IGAZI kihívás.

A Real-cap, ugyanis onnan kapta hangzatos nevét, hogy bizony annyi BB-t képes befogadni, mint lőszert az éles eredetije. Ez általában 20, 30 BB.

Felépítése megegyezik a low-capel, csak a tárkapacitás karcsúbb. Ezeket a tárakat bizony annyi idő alatt szórod ki, hogy észre sem vetted...

Személyes tapasztalatom, hogy egy alkalommal kölcsön kértem egy régi játékos társam 10 db real-jét egy CQB játékhoz. Ha valaha féltél attól, hogy elfogy a lövedék, akkor biztosíthatlak, hogy nem fogható ahhoz, amikor pontosan tudod; na itt elfogy a lövedék. Hihetetlen élmény! (Azt hozzátenném, hogy nyílt terepen nem használnám, kizárólag a szél, és a relatíve gyenge fegyvereim miatt. ;) )

Kiegészítők:

Gyors töltő:

A rugós tárak egyetlen hátránya, hogy nem lehet csak úgy beleszórni a lövedéket, mint a high-capbe, valamivel meg is kell tölteni, erre valók a gyors töltők.

Kapható akár 400 BB-s kiszerelésben, de mindenkinek azt javaslom, hogy a 100, 150 BB-s töltőket válassza. Sok fejfájástól megkímélitek magatok! (Minél nagyobb a töltő kapacitása, annál nagyobb az esélye egy elakadásnak, és a vele járó bosszankodásnak.)

Tárdobó zsák:

Mivel ezeket a tárakat a csata hevében nincs időnk és alakalmunk visszapakolni oda, ahonnan kivettük, ezért használunk tárdobó zsákot.

Több méretben, és formában létezik, az egyszerű övre fűzhetőtől, a PALS / MOLLE rendszeren keresztül, egészen a lábra csatolható "Drop leg"-ig. Bármilyet is választasz, a lényeg, hogy minden esetben "kéznél legyen" tehát dobás közben ne kelljen odanézned, csak beledobnod a tárat.

Egy jó tanács: Találatjelző kendőt, sapkát, kesztyűt stb. Ne tarts a dobózsákban, mert ha rákerülnek a tárak nem tudod anélkül elővenni, hogy ki ne potyogjon 1-2 tár.

Alkalmazás:

A végére hagytam azt a részt, amit leírni nehéz, de átérezni nagyon könnyű.

A tárcserék alkalmával, minden esetben értesítsd a csapattársaid az esetleges cseréről, hogy tudjanak fedezni.

Lehetőleg fedezékben, épületbe való behatolások előtt, gyors helyváltoztatások előtt, stb. mindenképp cserélj tárat, mert nem biztos, hogy van még egy utolsó lövésed...

 

Játékok:

2017. December 10. - Vasárnap

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.hu

VASÁRNAPI AIRSOFT
09:00: Gyülekező
09:45: Kronózás
10:00: Kezdés

2017. December 17. - Vasárnap

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.hu

VASÁRNAPI AIRSOFT
09:00: Gyülekező
09:45: Kronózás
10:00: Kezdés

2017. December 24. - Vasárnap

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.hu

Zárva

2017. December 28. - Csütörtök

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.huCSÜTÖRTÖKII AIRSOFT

09:00: Gyülekező
09:45: Kronózás
10:00: Kezdés

2017. December 31. - Vasárnap

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.hu

Zárva

2018. Január 07. - Vasárnap

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.huVASÁRNAPI AIRSOFT
09:00: Gyülekező
09:45: Kronózás
10:00: Kezdés

ELITECOMMANDO

Elitcommando a prémium kategóriás csapatépítő tréning! - airsofthungary.hu

 

NAGYJÁTÉK - SCENARIO

Nagyjáték - Scenario - airsofthungary.hu

OSZTÁLYKIRÁNDULÁS

Osztálykirándulás - airsofthungary.hu

CSAPATÉPÍTŐ TRÉNING

Csapatépítő tréning - airsofthungary.hu

VASÁRNAPI NYÍLTNAPOK

Vasárnapi airsoft nyíltnap

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Barátságos mérkőzés - airsofthungary.hu