szerda 19 jún. 2019
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Myspace Share to Delicious Share to Google 
AKCIÓS AIRSOFT JÁTÉK 8 FŐTŐL: 7.000,- Ft / fő

AKCIÓS AIRSOFT JÁTÉK 8 FŐTŐL: 7.000,- Ft / fő

Az ár tartalmaz: 2000 db lövedéket, airsoft fegyvert, védőmaszkot, a ruha bérlés további 1000,- Ft! Az akció érvényes 2016. június 1-ig!...

AIRSOFT CSAPATÉPÍTŐ

AIRSOFT CSAPATÉPÍTŐ

Szervezz baráti társaságból csapatot és jelentkezzetek be játszani hozzánk!...

VASÁRNAPI NYÍLTNAPOK

VASÁRNAPI NYÍLTNAPOK

Minden vasárnap szeretettel várjuk az airsoftos játékosokat! Kérjük jelentkezzetek be telefonon, ha felszerelés igényetek van!...

Nyomtatás

Célzás pisztollyal

Írta: Starosta József Mihály. Kategória: Cikkek

Célozni klasszikusan úgy szokás hogy a célpontot egy vonalba hozzuk a pisztoly írányzékaival. 

Vagyis fél szemmel nézve pontosan a hátsó két irányzék között látjuk az elsőt ami a célponton nyugszik ( ha mindkét szemünket nyitva tartjuk akkor  az eltérő fókuszpontok miatt "kettős látás" alakul ki). Mindez addig hatékony amíg a célpont áll, nem lő ránk senki és van időnk célozni. Aktív cqb harc esetetén mire így leadunk egy lövést lehet hogy meg is késelnek. Gyorsnak kell lennünk, és ez klasszikus lövész módjára nem megy, ezért a célozást is másképp érdemes gyakorolni.

"Mutogatós" célzás pisztollyal

Ha (fegyver nélkül) csak úgy a mutatóujjunkal rámutatunk valamire, az ösztönösen viszonylag pontos vonalban rá fog irányulni. A rámutatást bármikor bárhol gyakorolhatjuk fegyver nélkül - hirtelen rámutatunk valamire, - aztán megnézzük hogy az ujjunk mennyire esik egy vonalba vele. Pisztoly esetén érdemes kipróbálni hogy a gyűrűsujjal húzzuk meg a ravaszt, miközben a mutatóujj a célra mutat. Ráadásul mindkét szemünk nyitva lehet, így nagyobb területet látunk és a térlátásunkat is használhatjuk.

Fix cél

Ha a pisztolyt úgy fogjuk meg, hogy a fejünket az alkar-csukló tájékra fektetve  beállítjuk a szemünk közepére  - azaz "rögzítjük" a fejünköz a pisztolyt - a célzással nem lesz sok dolgunk: ahova nézünk, kb. középre fognak menni a lövések. Lehet próbálni otthon is, hogy hirtelen "célratartunk",  a pozícióban megtartjuk a fegyvert és hagyományosan féll szemmel belenézve ellenőrizzük, hogy pontosan sikerült-e a célzás. Főleg pásztázás, mozgás közben hasznos, hátránya hogy könnyebben kialakulhat a csőlátás.

Center Axis Relock (CAR)

A Center Axis Relock (CAR) rendszer arisoftban is nagyon jól tud működni. Elsősorban szűk helyekre illetve CQB-re kitalált rendszer. Úgy néz ki, hogy oldalirányban kissé elforgatva tartjuk a pisztolyt, hajlított karral közelebb az arcunkhoz. Így hagyományos irányzékkal is lehetőségünk nyílik a kétszemes célzásra, mivel ebben a pózban nem alakul ki a kettős látás, ráadásul szűkebb helyen is biztosabban tudjuk tartani a fegyvert. Nem csak sokkal nagyobb területet láthatunk, de kisebb célpontot is tudunk szemből nyújtani mintha mondjuk weaver állásból lőnénk

(bővebben: http://www.sabretactical.com/CAR/car.html) .

Nem mondhatnám hogy  ismerője lennék a rendszernek inkább csak koncepciót,tippeket merítettem belőle, és hasznosnak érzem. :)

Én az alábbi - saját - módszereket szoktam néha alkalmazni:

Fedezék jobb oldalán kibukkanásnál jobb szem elől, oldalra kihajolva combat high pozíció. Ha jobbra is jobban figyelni kell, akkor fordított/módosított helyzetet alkalmazok: beállok szinte teljesen oldalt az ellenfélhez képest, úgy hogy a könyökömet nagyon behúzom közel a testemhez minél kisebb célpontot nyújtva - ez nem csak hülyén néz ki, de valódi fegyver esetében nagyon rontana a kontrollon - szerencsére egy airsoft pisztoly nem rúg akkorát (nem igazán milsim barát technika).

(fényképek hamarosan...)

Az oldalt fordulásnak a valóságban a számos előnye mellett komoly hátránya hogy a golyóálló mellény védelmi ereje erősen lecsökken hiszen elfordulva a szinte védtelen oldalunk néz a tűz irányába.

Fedezékek

A hollywoodi filmekben szinte tréfát űznek a fedezékharcból: a szereplő háttal gugol a rá tüzelő ellenfélhez képest, a fegyver csöve az ég felé néz -  feláll,  megfordul, túlnyújtja a pisztolyt a fedezéken és aztán tüzel :)) - a valódi harc kevésbé kamerabarát.

A Snapshooting igazán a pro paintballosok asztala, úgyhogy bővebben én nem is értekeznék róla.  A lényege hogy a fedezékből a lehető legrövidebb ideig lógjunk ki és a lövés leadása után a leggyorsabban tűnjünk is el, így aki meglát, mire meghúzza a ravaszt már biztonságban is vagyunk.

Már a fedezék mögött érdemes felemelve és nagyjából célra tartani a fegyvert. Amint annyira kimozdultunk hogy már ne a saját fedezékünket lőjjük meg azonnal tüzelhetünk, és gyorsan visszavonulhatunk. A pontos célhoz képest az elmozgás irányától függően kicsit arrébb érdemes célozni, mert amikor kibukkanunk az elmozgás miatt a célkereszt is elmozdul. Persze az is jó, ha  tudunk mozgás közben korrigálni. Ezt úgy gyakorolhatjuk, hogy fix célpontra tartunk és minden irányban véletlenszerűen elmozgunk.Eleinte persze csak lassan, de úgy hogy végig rajta maradunk a célon.

Kétszer ugyanott lehetőleg soha ne bukkanjunk fel, és a kibukkanás ritmusát is variáljuk. Így kisebb eséllyel hajolunk bele egy lövésbe, ráadásul több időnk lesz mivel az ellenfélnek korrigálnia kell a célpontot.

Ha szélesebb fedezéksor van, mozogjunk, használjuk ki minél több helyet ahonnan elő lehet bukkanni. Volt aki olyan szépen csinálta, hogy szemből az ellenfél azt hitte 5-6 emberrel harcol, valójában csak egy srác volt egy szem pisztollyal.

Tárazás

A pisztolyt érdemes úgy fogni, hogy a kisujjunkat a tenyerünkre merőlegesen a markolat alatt tartva fogjuk. Így elkerülhető a tár véletlen kiesése, elmozdulása. Lehet tárgumit is venni/csinálni, de akkor a tárcsere sokkal lassabb lesz. A tárakat zsebben tartani nem célszerű: kényelmetlen, akadályozza a mozgást, stb stb. Nem mindig kell viszont rögtön taktikai mellényt felpakolni (nálam abból a pisztolytárak nagyon szeretnek kiesni).

Érdemes inkább beruházni tárejtő zsákra! Többnyire molle rendszerű övön, molle mellényen hordható, nagyon meggyorsítja a tárcserét, és biztonságosabbá is teszi a tárazást. Oldalt elég passzentosan bele lehet tenni pár tárat, viszont bármit kényelmesen beledobálhatunk a harc hevében.

Nincs meglepetési idő, nem bénázunk azzal hogy visszapakoljuk valamelyik mellényzsebbe, és nem rakunk be zavarunkban üres tárat. Ráadásul ha az ellenfél észreveszi hogy kifogytunk, esetleg kimozdul/ránkront, a tárcsere olyan gyorsan végrehajtható, hogy a szituációból még inkább nekünk származik előnyünk.

Egyik kézben a pisztoly, a másikban a következő tár, és ürülésnél csak beleejtjük a tárejtő zsebbe, és mire a zsák aljához ér már be is csattintottuk a másikat.

Játékok:

2017. December 10. - Vasárnap

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.hu

VASÁRNAPI AIRSOFT
09:00: Gyülekező
09:45: Kronózás
10:00: Kezdés

2017. December 17. - Vasárnap

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.hu

VASÁRNAPI AIRSOFT
09:00: Gyülekező
09:45: Kronózás
10:00: Kezdés

2017. December 24. - Vasárnap

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.hu

Zárva

2017. December 28. - Csütörtök

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.huCSÜTÖRTÖKII AIRSOFT

09:00: Gyülekező
09:45: Kronózás
10:00: Kezdés

2017. December 31. - Vasárnap

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.hu

Zárva

2018. Január 07. - Vasárnap

Vasárnapi airsoft party - airsofthungary.huVASÁRNAPI AIRSOFT
09:00: Gyülekező
09:45: Kronózás
10:00: Kezdés

ELITECOMMANDO

Elitcommando a prémium kategóriás csapatépítő tréning! - airsofthungary.hu

 

NAGYJÁTÉK - SCENARIO

Nagyjáték - Scenario - airsofthungary.hu

OSZTÁLYKIRÁNDULÁS

Osztálykirándulás - airsofthungary.hu

CSAPATÉPÍTŐ TRÉNING

Csapatépítő tréning - airsofthungary.hu

VASÁRNAPI NYÍLTNAPOK

Vasárnapi airsoft nyíltnap

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Barátságos mérkőzés - airsofthungary.hu